Home

Achtergrond 227 x bekeken

Carrefour benoemt nieuwe topman

Het Franse supermarktconcern Carrefour stelt de Zweed Lars Olofsson aan als nieuwe topman.

De van voedingsmiddelenconcern Nestlé afkomstige Olofsson volgt per 1 januari José Luis Duran op, die onder druk van aandeelhouders het veld moet ruimen.

Carrefour heeft in Frankrijk in toenemende mate last van goedkopere concurrenten. Daarnaast zou het bedrijf volgens verschillende belangrijke aandeelhouders te terughoudend zijn met buitenlandse overnames. Het aandeel Carrefour verloor dit jaar al 44 procent van zijn waarde.

Olofsson was bij Nestlé verantwoordelijk voor de internationale marketing- en verkoopactiviteiten. Hij is de tweede topbestuurder in korte tijd die het Zwitserse concern de rug toekeert. In september werd financieel directeur Paul Polman bestuursvoorzitter bij concurrent Unilever.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.