Home

Achtergrond 200 x bekeken

Calvijn-bonbons hebben ’paradijselijke’ smaak

De Zwitserse protestantse kerken hebben calvijn-bonbons laten produceren, die volgens de maker, Blaise Poyet, ”een paradijselijke smaak” hebben.

Poyet heeft cacaobonen uit Bolivia gebruikt. De bonbon is bijna twee weken geleden gepresenteerd, zo meldt het oecumenische persbureau ENI in Genève.

De calvinistische kerken herdenken volgend jaar dat de kerkhervormer Johannes Calvijn vijfhonderd jaar geleden is geboren. Poyet, chocolatier van Maison Poyet in Vevey, 80 kilometer van Genève, erkent dat het ”niet gemakkelijk was het theologisch denken van Calvijn in smaak te vatten. Voor Calvijn is de glorie van God, Zijn uitnemendheid, Zijn volmaaktheid wezenlijk”. De bonbon moest daarom van uitzonderlijke klasse zijn.

Om de bonbon de juiste smaak te geven heeft Poyet wekenlang het denken van Calvijn onderzocht en met verscheidene deskundigen gesproken. Hij heeft gebruikgemaakt van ingrediënten die al in de tijd van de kerkhervormer bestonden.

Zo heeft hij een vleugje citroenkruid toegevoegd, een winterharde plant die volgens de chocolatier het vermogen van de kerkhervormer weerspiegelt om te zaaien, te planten en te laten groeien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.