Home

Achtergrond

CRV in vogelvlucht

CRV is een internationale veeverbeteringsorganisatie met als eigenaren de Nederlandse coöperatie CR Delta u.a. en de Vlaamse coöperatie VRV vzw. Internationaal met een coöperatieve basis dus.

Coöperatieve basis

De coöperaties CR Delta en VRV hebben circa 32.000 leden in Nederland en Vlaanderen. Via hun lidmaatschap en via bestuurders uit hun midden hebben de leden grote invloed op de koers van CRV. Het is dan ook niet voor niets dat CRV zich met betrouwbare producten en diensten richt op het ondersteunen van het bedrijfsrendement van veehouders. Dat is de missie die door de leden is bepaald.

Producten

Het productpakket van CRV bestaat ruwweg uit drie groepen:
1) Fokkerijproducten: bestaande uit sperma en embyo’s van foktechnisch hoogwaardige koeien en stieren.
2) Informatieproducten: CRV verzamelt gegevens op veehouderijbedrijven ten aanzien van o.a. afstamming, melkproductie, vruchtbaarheid en mineralenhuishouding. Deze gegevens worden omgezet in nuttige managementinformatie die veehouders op hun bedrijf kunnen gebruiken. Deze informatie is op papier, maar meestal ook via internet op de pc of via de palm top beschikbaar.
3) Diensten: CRV levert allerlei diensten die te maken hebben met koeien. Voorbeelden daarvan zijn kunstmatige inseminatie, fokkerij-advies, embryotransplantatie en inschrijvingen voor het stamboek.

Internationaal bedrijf

De markt van CRV is ongeveer zo groot als de wereld. Naast Nederland en Vlaanderen heeft CRV ook vestigingen in Brazilië, Duitsland, Luxemburg, Nieuw-Zeeland, Spanje en Tsjechië. Daarnaast exporteert CRV nog sperma naar circa 50 andere landen, waar distributeurs de afzet richting veehouder verzorgen.

Productontwikkeling

CRV besteedt veel aandacht aan de ontwikkeling en productie van producten die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het rendement van veehouders. Daarbij worden ultramoderne technieken ingezet. Een voorbeeld daarvan is de intensieve toepassing van merkerselectie (=selectie van jonge stieren en stiermoeders op basis van vele tienduizenden genetische merkers). CRV loopt hiermee wereldwijd voorop en het gevolg is dat er meer en betere stieren voor veehouders beschikbaar komen.
Een ander voorbeeld is de productie van SiryX (door CRV geproduceerd gesekst sperma). Hiermee wordt ingespeeld op de behoefte van veehouders om veterinair veilig het bedrijf te laten groeien, of bijvoorbeeld met meer zekerheid vrouwelijke nakomelingen te fokken uit de meest interessante dieren in de veestapel.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.