Home

Achtergrond

CNB: 1,2 miljoen voor leden, omzet stijgt 3,3 procent

De handelsomzet van de Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) steeg het gebroken boekjaar (tot 31 mei) met 3,3 procent tot 304 miljoen euro.

De CNB keert vanwege goed resultaat 1,2 miljoen euro aan de leden uit. Het nettoresultaat daalde van 3,9 miljoen euro naar 1,7 miljoen euro.

De omzet steeg vooral door een hoger prijsniveau en een groter volume. Het aantal verhandelde bloembollen lag 1 procent hoger. De verschillen in prijsniveau waren groot. Tulpen en lelies nemen meer dan de helft van de totale omzet voor hun rekening. De omzet van tulpen steeg 7,8 procent, volledig door een beter prijsniveau. Bij lelies was die stijging 0,3 procent, maar steeg het volume met 20 procent.

Bij andere productgroepen steeg de omzet in krokussen met 1,4 procent bij 9 procent minder handel. Dahlia noteerde 5 procent groei door een grotere hoeveelheid, gladiolen 0,5 procent bij 2 procent minder product en narcissen 20 procent bij 5 procent meer product. De omzet van hyacinten daalde 3,6 procent bij 10 procent meer product.

De omzet van de groene en materialenveilingen steeg met 100.000 euro tot 5,9 miljoen euro. De omzet van het Koel- en preparatiebedrijf in Bovenkarspel steeg 570.000 euro tot 7 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.