Home

Achtergrond 247 x bekeken

CDA: geen Europees inhaalverbod vrachtwagens

Er moet geen Europees inhaalverbod komen voor vrachtwagens op Europese wegen.

Volgens CDA-europarlementariër Corien Wortmann zou dat leiden tot minder doorstroming op de wegen en minder vekeersveiligheid.
Wortmann verzet zich tegen een oproep die een groep europarlementariërs wil doen aan de EU-lidstaten om zo'n inhaalverbod verplicht te stellen. Wortmann heeft dinsdag een open brief aan haar collega-eurparlementariërs gevraagd de oproep niet te tekenen.

"Een inhaalverbod kan in de spits goed werken tegen files'', aldus Wortmann. "Maar moet dat verbod dan ook meteen gelden in rustiger gebieden of 's nachts?''

Volgens haar wordt op wegen met veel op- en afritten de doorstroming slechter als vrachtwagens niet naar links kunnen uitwijken. "Bovendien leidt een inhaalverbod tot lange colonnes vrachtwagens waar je als automobilist niet meer tussenkomt als je de snelweg op- of afwil'', aldus Wortmann. De verkeersveiligheid is daarmee volgens haar niet gediend.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.