Home

Achtergrond 2 reacties

CDA Overijssel wil btw-verlaging riet

CDA Overijssel wil een verlaging van de btw voor riet uit Nederland. Deze maatregel moet bijdrage aan het behoud van de rietteelt in de Kop van Overijssel, meent de partij.

Volgens CDA Overijssel moet het btw-percentage voor Nederlands riet omlaag naar 6 procent. De partij wil het voorstel voor de btw-verlaging inbrengen op het congres Koplopers dat woensdag wordt gehouden. Volgens de partij is de maatregel nodig om een duurzame oplossing te realiseren voor de toekomst van de rietteelt. “De rietcultuur in de provincie Overijssel dreigt te verdwijnen.“

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    de rietteelt gaat verdwijnen door overheidsbemoeienis, vooral door bemoeienis van SBB en Natuurmonumenten

  • no-profile-image

    Dirk

    Inderdaad Gert, net zoals de mosselvissers door de Natuurbeschermingswet verdwijnen, zullen ook de riettelers en daarna de melkveehouders rondom Natura 2000 gebieden verdwijnen. Alleen hebben nog niet zo veel mensen dat in de gaten. Het ministerie gaat voortvarend te werk, zodat alles is dichtgetimmerd, voordat de burgers en ondernemers wakker worden. En dan is het waarschijnlijk te laat.

Of registreer je om te kunnen reageren.