Home

Achtergrond

CDA: Jaag roker niet de grens over

Het CDA staat achter het beleid van minister Ab Klink (Volksgezondheid) om roken in de horeca te verbieden, maar hij moet wel zoeken naar (tijdelijke) mogelijkheden om kleine cafés in de grensstreek tegemoet te komen.

Het dagelijks bestuur van de partij heeft zich achter een resolutie met deze strekking opgesteld, die is ingediend door de afdeling Etten-Leur en die zaterdag wordt besproken tijdens het congres van het CDA.

In Etten-Leur maken ze zich zorgen, omdat het in Duitsland en België wel is toegestaan om in kleine cafés te roken. ,,Oneerlijke concurrentie'', die er niet toe mag leiden dat cafés in de Brabantse plaats gaan sluiten: ,,Kleine cafés zijn sfeerbepalend in gemeenten. Niet alleen qua uitstraling, maar zeker ook op sociaal, maatschappelijk en cultureel vlak'', vindt het CDA in Etten-Leur.

Een mogelijke oplossing: Maak net als in Duitsland en België een uitzondering tot 2011 voor cafés met één lokaal en een maximale oppervlakte van 100 vierkante meter. Wel ventileren, zodat de schade aan de gezondheid beperkt blijft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.