Home

Achtergrond 2 reacties

Brussel wil meer windmolens op zee

Om meer windmolens in zee te bouwen, moeten de EU-landen beter samenwerken, stelt de Europese Commissie donderdag voor.

Windmolens op zee zijn duurder en ingewikkelder te bouwen, maar de voordelen zijn volgens Brussel enorm. Het waait harder en vaker op zee. De windturbines kunnen ook hoger zijn dan op land, zodat ze meer wind vangen. De installaties geven ook minder klachten van omwonenden.

Om de bouw een handje te helpen, moeten EU-landen elkaar helpen met adviezen en ervaringen. Ze moeten ook afspraken maken over de aanleg van stroomnetten en milieu-effectrappartages, vindt de Europese Commissie.

In de EU verschijnen momenteel snel meer windmolens. Zo’n 40 procent van alle nieuwe capaciteit voor energieproductie is van windmolens. Brussel is daar blij mee. Zonder de windenergie haalt de EU nooit het doel om 20 procent hernieuwbare energie in 2020, vindt de Europese Commissie.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Emil Möller

  Geheel eens met vorige reactie.

  Laat ons moed verzamelen en de groene zaken grootschalig aanpakken.

  Op die manier verdienen we er geld aan en is het ook economisch duurzaam.

  Genoeg babystapjes gemaakt.

  Welke politicus, industrieel durft? Wanneer gaan grote aantallen mensen eisen dat er in het belang van hun kinderen wordt gehandeld?

 • no-profile-image

  P. Franssen

  Goed voor de allernieuwste Economie van Willem Vermeend!
  D’r is namelijk meer staal van http://www.nrc.nl/economie/article2054167.ece/Verdere_verlaging_van_productie_van_staal_bij_Corus nodig voor productie van 5Mw-molens dan waar de autoindustrie etc. in deze Keynesiaanse tijden over durft te dromen!

  Stop nu eens eindelijk met dat anti-geleuter over Windturbines. Tegenstanders van deze materie weten totaal niet waar ze over praten door gebrek aan kennis en een gezonde dosis "sense of urgency"!

  Dus; Als de duvel die fabrieken "Made in Holland" neerzetten! Er is Werk aan de winkel en d'r waait een frisse wind door de Winkel...................

Of registreer je om te kunnen reageren.