Home

Achtergrond 156 x bekeken

Brussel wil 200 miljard voor herstel economie

Er moet 200 miljard euro beschikbaar komen voor het herstel van de Europese economie.

Voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie heeft dat vandaag voorgesteld. Volgens het dagelijks bestuur van de EU zouden de lidstaten 170 miljard euro moeten uittrekken voor economische stimuleringsmaatregelen. Daarnaast wil de Europese Commissie 30 miljard uit EU-fondsen eerder besteden dan gepland.

Volgens eerdere berichten zou de commissie met een pakket maatregelen komen van 130 miljard, ofwel 1 procent van het bruto binnenlands prduct in de EU. Woensdag besloot de commissie daar nog eens 70 miljard bovenop te doen, waardoor het totale bedrag uitkomt op circa 1,5 procent van het bbp.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.