Home

Achtergrond

Brussel eist energiezuiniger bouwen en verbouwen

De Europese Commissie wil dat er in Europa nog veel energiezuiniger gebouwd gaat worden.

EU-Commissaris Andris Piebalgs (Energie) presenteert daarover donderdag een pakket voorstellen, aldus zijn woordvoerder vandaag.
Volgens Het Financieele Dagblad gaan de strengere energie-eisen gelden voor alle nieuwe gebouwen. Nu gelden ze alleen voor panden met een vloeroppervlak van meer dan duizend vierkante meter. Daardoor valt ongeveer 72 procent van de gebouwen in Europa nu buiten de regels.

EU-Commissaris Piebalgs wil die ondergrens schrappen, voor zowel nieuwe als bestaande panden. Bij renovatie gelden de strengere eisen als de kosten ervan neerkomen op minimaal een kwart van de waarde van het pand of meer dan een kwart van de buitenkant van het gebouw beslaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.