Home

Achtergrond 1 reactie

Brussel bezorgd over stijging energieprijzen

De energieprijzen in de Europese Unie zijn het afgelopen jaar gemiddeld met 15 procent gestegen.

Meer dan de helft van de Europese energie wordt geïmporteerd. Dat kost de EU-burger zo’n 700 euro per jaar. Volgens voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie moeten de EU-landen alles op alles zetten om minder afhankelijk te worden van de import van energie, onder meer door een zuiniger verbruik.

Barroso zei dat donderdag bij de presentatie van een actieplan van de Europese Commissie. Daarin staan maatregelen die de vorig jaar afgesproken energiedoelstellingen van de EU dichterbij moeten brengen.

De EU-regeringsleiders spraken in maart 2007 af dat de unie in 2020 20 procent minder CO2 moet uitstoten dan in 1990. Ook moet dan 20 procent van de energie worden gehaald uit duurzame bronnen, zoals wind, water en zon. Voor energiebesparing hanteert de EU eveneens een streefcijfer van 20 procent in 2020.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    jos

    Laten ze zelf eens het goede voorbeeld geven en alles onder één dak brengen. Nu gaan nog iedere maand 785 leden in de carosel tussen Brussel, Luxemburg en Straatsburg. Daarnaast reis half journalistiek en lobbyend Europa mee om dicht op het vuur te zitten. Hoeveel liter brandstof is daar voor nodig? Rekensommetje: totale afstand van dit cirkeltje 875km/ 15km/ltr = 60ltr p.p x 785 leden = 47100 ltr x 3 (iedere euro parlementariër tel ik 3x in voor de meereizende ambtenaren, lobbyïsten en journalisten.) maakt samen 141300 ltr maand x 12 = 1.695.600 ltr/jaar!!!! Dit alleen omdat men het vertikt om op een plaats te gaan zitten. Als we het woon-werkverkeer (vaak de niet meest zuinige vorm van reizen, n.l. vliegen) er bij zouden nemen dan komen er getallen uit waar men waar heel wat huizen van kan verwarmen.

Of registreer je om te kunnen reageren.