Home

Achtergrond 177 x bekeken

Britse projectgroep moet runder-tbc uitbannen

Het plattelandministerie Defra en vertegenwoordigers uit de veehouderijsector richten een projectgroep op om runder-tbc in Engeland volledig uit te roeien.

Tot nu toe heeft de Britse overheid grote moeite om de ziekte onder controle te krijgen. De projectgroep adviseert minister voor plattelandszaken Hilary Benn over de te volgen strategie. In eerste instantie gaat de groep de huidige strategie onder de loep nemen.

Vervolgens komt er een plan om het aantal runder-tbc-gevallen terug te dringen. Einddoel is uitroeiing van de ziekte op het Britse eiland.
In Groot-Brittannië werden de eerste negen maanden van dit jaar 43.722 nieuwe gevallen van runder-tbc geconstateerd. Dit is 20 procent meer dan in 2007. Nederland pleitte in augustus nog voor extra maatregelen tegen Engeland bij export van vee.

Of registreer je om te kunnen reageren.