Home

Achtergrond 168 x bekeken

’Britse jongeren zien gevaren junkfood niet’

Britse jongeren kennen de risico’s van junkfood niet, meldt de BBC.

Uit een onderzoek van de Britse Hart Stichting blijkt dat 45 procent van de jongeren denkt dat junkfood in het ergste geval kan leiden tot pukkels, gewichtstoename en tandproblemen.

Meer dan de helft van de kinderen tussen de acht en vijftien jaar denkt ouder dan tachtig te worden, ondanks hun ongezonde eetgewoonten. Wetenschappers maken zich zorgen en vrezen dat de kinderen door hun eetgewoonten korter zullen leven dan hun ouders.

Om kinderen bewust te maken van de gevaren van junkfood heeft de Hart Stichting het computerspel Yoobot ontwikkeld. In het spel creëren jongeren een digitale versie van zichzelf. Deze zogenoemde Yoobot vraagt via sms-berichten en e-mail om eten. Het spel laat jongeren zien dat bewegen en gezonde voeding beter is voor de levensverwachting van de Yoobot.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.