Home

Achtergrond 140 x bekeken

Britse dieren houden afvalrace

Acht van de dikste Britse huisdieren beginnen een afvalrace.

De zeven honden en een kat moeten in honderd dagen zoveel mogelijk vermageren. De huisdieren wegen samen 191 kilo. De 7-jarige herdershond Alfie bijvoorbeeld doet 57 kilo, de kat Tinks (13) is bijna tien kilo zwaar. Het is de bedoeling dat de dieren in totaal 74 kilo kwijtraken door een dieet en een fitnessprogramma.

Het dier dat in verhouding het meeste gewicht verliest, wint een huisdiervriendelijke vakantie voor het baasje. De wedstrijd is bedacht door de Britse dierenliefdadigheidsorganisatie PDSA, meldden Britse media.

Veel Britse huisdieren kampen met overgewicht. Volgens de PDSA wegen bijna twee miljoen honden (30 procent van het totale bestand) te veel. De viervoeters worden verwend met ongezonde tractaties als kaas en koekjes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.