Home

Achtergrond 338 x bekeken 2 reacties

Boteropslag staat bijna vast

Zuivelbedrijven kunnen per 1 januari 2009 boter in de particuliere opslag doen. Tenminste, indien de Europese Commissie akkoord gaat met een voorstel dat daarvoor op tafel ligt. Volgende week donderdag valt daarover de beslissing. Maar het staat bijna vast dat die boteropslag doorgaat.

De interventie is ook hard nodig, want de boterprijs is de afgelopen maanden gekelderd. Een half jaar geleden noteerde boter nog €290. Nu staat boter op een prijsniveau van €214. Door deze maatregel zou de daling moeten afvlakken of tot stilstand moeten komen.

prognose:

rem op de daling

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Melkveehouder

    Wij hebben verloren. Het quotem gaat er af. Laat nu dan ook maar de melkprijs vallen. Dan valt een groot deel van de europese melkveehouders om en hebben we geen quotem meer nodig. Ik had het graag anders gezien. Maar op dit moment is denk ik dit het beste voor de over blijvers. Interventie verlengt alleen de periode van slechte prijzen. Er moet minder melk op de markt komen en dat kan nu alleen nog als melkveebedrijven stoppen.

  • no-profile-image

    Piet Slingerland

    Het ziet er volgens mij ook niet naar uit dat de melkprijs op korte termijn zal stijgen. Mischien op lange termijn ook niet De harde wetten van vraag en aanbod gaan nu gelden Ups en downs staan nu op ons te wachten Maar mijn ervaring heeft mij geleerd dat de downs meetal langer duren. Wie gaat het nu uiteindelijk winnen ? De sterkste ? of de slimste ? of de rijkste ? In de eerste plaats zal de Ondernemer met de laagste kosten het winnen. Zowel op korte alsook op lange termijn !Andere optie s zijn secundair. Piet Slingerland. Melkveehouder in Polen.

Of registreer je om te kunnen reageren.