Home

Achtergrond

Bos rekent op inflatie rond de 2 procent in 2009

Minister Wouter Bos (Financiën) gaat ervan uit dat de inflatie volgend jaar uitkomt rond de 2 procent.

Dat is lager dan de 3 procent geldontwaarding die de Europese Commissie vorige week voorspelde voor Nederland in 2009. Bos zei dinsdag in een debat met de Tweede Kamer over armoede dat de dalende inflatie relatief gunstig kan uitpakken voor de koopkracht van lagere inkomens.
Daarmee reageerde de PvdA-bewindsman op zorgen van de linkse oppositiepartijen SP en GroenLinks dat vooral de lagere inkomens de dupe zullen zijn van de verslechterende economie. In december komt het Centraal Planbureau (CPB) naar verwachting met nieuwe gegevens over de economie. Volgens Bos zal daaruit blijken dat door de dalende inflatie de lagere inkomens er juist minder negatief uitspringen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.