Home

Achtergrond

Bos in top 5 van Europese financiële ministers

Wouter Bos is volgens de Britse zakenkrant Financial Times de op vier na beste minister van Financiën van Europa.

De krant rangschikte Bos en zijn ambtsgenoten op basis van de gezondheid van de overheidsfinanciën, de stabiliteit van de economie en hun politieke prestaties en maakte de lijst vandaag bekend.

De krant roemt het crisismanagement van Bos en voegt eraan toe dat de Nederlandse economie er ,,ook niet al te slecht voorstaat''. Vorig jaar werd Bos overigens nog vierde in het algemeen klassement. Zijn voorganger Gerrit Zalm schopte het zelfs tot plaats twee.

Finland heeft de beste minister van Financiën. De 37-jarige Jyrki Katainen bleef volgens de krant als enige van zijn Europese collega's op alle vlakken overeind. Bos moet ook de Duitser Peer Steinbrück, de Zweed Anders Borg en Jean-Claude Juncker uit Luxemburg voor zich dulden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.