Home

Achtergrond 241 x bekeken 2 reacties

Boeren Weijerswold eisen compensatie waterberging

Boeren in de omgeving van Weijerswold, tussen Coevorden en Schoonebeek, eisen compensatie voor de aanleg voor de 800.000 kubieke meter waterberging onder hun boerderijen en landerijen.

Het waterschap Velt en Vecht sloot eerder een schadefonds uit, maar wil overleg met de boeren.

Op de landerijen van een serie boeren wil het Waterschap Velt en Vecht een waterberging voor overtollig regenwater aanleggen. Volgens de boeren zorgt dat voor een significante doch nader te bepalen waardedaling van hun grond en gebouwen. Het gebied telt een vijftien tot twintigtal melkveehouders en akkerbouwers.

Melkveehouder Henk Ensink ontpopt zich als woordvoerder van de boeren. “In totaal wordt ongeveer 200 hectare ondergraven. Op zich respecteren we de waterwet die ons dwingt waterberging te gedogen, want in Nederland leven we nu eenmaal onder de waterspiegel, maar er moet wel compensatie komen.”

Bovendien vindt Ensink dat meewerking op vrijwillige basis moet gebeuren. “Wanneer het plan wordt gerealiseerd vóór 2010 krijgt het waterschap 1 miljoen euro subsidie. Dat lijkt me een aardig fonds om koppige boeren om te krijgen.”

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    voor wat hoort wat,boeren worden te vaak een worst voorgehouden ,die ze later niet krijgen

  • no-profile-image

    drentse boer

    zorg dat je eerst het geld op de rekening hebt anders kun je er nog jaren op wachten

Of registreer je om te kunnen reageren.