Home

Achtergrond 5 reacties

Blauwtong type 6 rukt verder op

Blauwtong type 6 rukt verder op in Nederland. Nadat eerdere gevallen waren geconstateerd in het oosten van het land, is er nu ook een geval vastgesteld op een bedrijf in Hollandse Rading, bij Hilversum.

Een tweede nieuw geval werd geconstateerd op een bedrijf in Basse bij Steenwijk, in de kop van Overijssel. De betrokken bedrijven zijn geblokkeerd. De Voedsel en Waren Autoriteit neemt monsters van alle runderen op de beide bedrijven voor vervolgonderzoek.

Minister Gerda Verburg (LNV) heeft het insluitingsgebied, waarvoor een exportverbod geldt, uitgebreid. Alleen Zeeland, Limburg en een deel van Noord-Brabant vallen er nu nog buiten. Ook voor die gebieden gelden echter voorwaarden voor het diertransport.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rinie

  De verspreiding van dierziektes zoals mond-en klauwzeer, vogelgriep, varkenspest en blauwtong is het gevolg van het gesleep met de dieren tussen de verschillende landen. Dus niet Wakker Dier maar de veehouders zelf en hun vervoerders zijn de veroorzakers van deze besmettelijke plagen. En als de zaak dan weer eens uit de hand loopt wordt de rekening elders, namelijk bij de belastingbetalers gepresenteerd. Stop het gesleep van de dieren!

 • no-profile-image

  Pietje

  Volgens mij is diet het werk van dierenterroristen zoals wakkerdier enz. Het is nl levend virus en maar 1b enkele koe per bedrijf . Hoe kan dit??

 • no-profile-image

  opfokker

  Dit 2e nieuwe geval werd niet op het bedrijf in Basse geconstateert maar kwam hier oorsprokelijk vandaan.
  Het des betrefende dier was niet gevaccineerd en staat al vanaf September in de export stal in Leeuwarden

 • no-profile-image

  gj

  ach gut Rinie je meent het.
  Ben je niet toevallig 10 kilometer noordelijker geboren? Midden in de Waddenzee? Zo verstandig schrijf je.

 • no-profile-image

  Betty

  Het is te voorspellen dat heel Nederland uiteindelijk op slot gaat, wederom is de Veehouderij de dupe, van de in de Natuur voorkomende Knutte.
  Dit is Knudde.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.