Home

Achtergrond 2 reacties

Blanke boeren Zimbabwe mogen land houden

Een groep van 78 blanke boeren in Zimbabwe blijft eigenaar van zijn akkers.

De door de Zimbabwaanse regering doorgevoerde landhervormingen zijn discriminerend tegen de agrariërs. Dat heeft een in Windhoek (Namibië) gevestigd tribunaal vandaag bepaald. Het tribunaal is een instantie van de Southern African Development Community (SADC), een samenwerkingsverband van de landen in het zuiden van Afrika.

Drie van de 78 boeren waren al van hun land verwijderd. Het is onduidelijk of zij kunnen terugkeren naar hun bedrijf en of Zimbabwe nu zal stoppen met de onteigeningen.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Hier in Nederland worden de boeren ook van hun akkers verjaagd. Hier gaat het subtieler, onder het mom van natuur-en milieubeleid en door de strenge wet en regelgeving en niet te vergeten de uitbuitting door de retail (oogluikend toegestaan door de overheid) wordt de boer kapotgemaakt!!!

  • no-profile-image

    koetje

    Dit land is het ultieme voorbeeld voor andere landen hoe je dus niet met je boeren moet omgaan ; ooit de graanschuur van Afrika en redelijk welvarend ,nu heeft men een kruiwagen vol bankbiljetten nodig om een brood te kopen

Of registreer je om te kunnen reageren.