Home

Achtergrond 225 x bekeken

Bestuur Fortis treedt af

Het voltallige bestuur van Fortis treedt begin december af.

Dat maakte Fortis vandaag bekend. Het financiële concern draagt Karel De Boeck voor als opvolger van bestuursvoorzitter Filip Dierckx. Fortis legt de bestuurswissel op 2 december voor aan de aandeelhouders.

De Boeck werd vorig jaar aangesteld bij ABN Amro, waar hij de integratie met in Fortis in goede banen had moeten leiden. De overname werd echter teruggedraaid als gevolg van de volledige nationalisatie van de Nederlandse activiteiten van Fortis.

Fortis, dat momenteel alleen nog bestaat uit een deelneming van 66 procent in een kredietportfolio en enkele internationale verzekeringsactiviteiten, wil dat drie leden van het bestuur worden herbenoemd. Het gaat om Jan-Michiel Hessels, Philippe Bodson en Louis Cheung Chi Yan. Laatsgenoemde is afkomstige van de Chinese verzekeraar Ping An, die een groot belang heeft in Fortis.

De 56-jarige Etienne Davignon, die een lange carrière heeft in de Belgische politiek en het bedrijfsleven, wordt aangesteld als voorzitter van Fortis. Hij wordt daarmee de opvolger van Maurice Lippens, die eind september aftrad bij de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.