Home

Achtergrond 292 x bekeken 3 reacties

Besluit over fusie Friesland en Campina weer later

Friesland Foods en Campina moeten weer langer wachten op een uitspraak over de voorgenomen fusie van beide concerns.

Dit blijkt uit een mededeling op een kalender met verwachte uitspraken van Eurocommissaris Neelie Kroes (Mededinging). Kroes zal volgens de laatste berichten pas tegen de kerstdagen haar goed- of afkeuring over de fusie uitspreken.

Het is al de tweede keer dat er uitstel wordt aangekondigd vanuit Brussel. Eerst werd het eindoordeel over de fusie uitgesteld van 24 november tot 1 december. Nu zal de uitspraak worden gedaan op 23 december, zo blijkt uit een bekendmaking van de Commissie.

Volgens een woordvoerder van Friesland Foods en Campina moeten geen negatieve conclusies uit het nieuwe uitstel worden getrokken. "Bij dit soort complexe fusieprocessen is uitstel niet ongewoon. De besluitvorming mag meer tijd kosten, de gesprekken verlopen heel constructief."

De Commissie kijkt naar veertien product-marktcombinaties voor Friesland-Campina producten op de Europese binnenmarkt.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  met de staatssteun aan de banken was neelie snel klaar

 • no-profile-image

  gaatze

  Als de consumentenprijs te hoog wordt volgens die pennelikkers dan moeten ze de marge van de retail maar eens verkleinen...

 • no-profile-image

  FRIESLAND BOER

  BETER LATER DAN NOOIT!!!!!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.