Home

Achtergrond 281 x bekeken

Belgische voedselketen tekent milieuconvenant

Belgische landbouworganisaties, mengvoederfabrikanten, voedselverwerkers en distributeurs hebben gisteren een milieuconvenant ondertekend.

Dat meldt Vilt.be. De convenant houdt in dat de productie van voedingsmiddelen belasting van het milieu moet beperken. Met het convenant steunt de voedselsector het milieubeleid van de Belgisch overheid.

De stijging van voedselprijzen is een indirecte aanleiding geweest voor het convenant. De laatste maanden was er in België onrust tussen boeren en tuinders enerzijds en de industrie en distributie anderzijds, wegens verschillen tussen de prijsstijgingen van voedsel in de supermarkten en de prijs die boeren en tuinders voor hun producten ontvangen.

De organisaties willen met het convenant het verbruik van energie, water, gewasbeschermingsmiddelen en andere grondstoffen beperken. Ook onderzoeksprojecten kunnen bijdragen aan milieuvriendelijke voedingsmiddelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.