Home

Achtergrond 181 x bekeken

Belgische premier op matje na uitbrander van Kroes

De Belgische premier Yves Leterme moet in het Belgische parlement uitleg komen geven nadat hij dinsdag door eurocommissaris Neelie Kroes (Concurrentie) in de tv-rubriek De Wereld Draait Door op de vinger was getikt.

Volgens Kroes heeft Leterme "een leugen'' verteld toen hij zei dat de Europese Commissie onbereikbaar was in het weekend waarin de Beneluxlanden een akkoord sloten over de reddingsoperatie van Fortis.

Fractieleider Peter Vanvelthoven van de sociaaldemocratische sp.a noemde het woensdag onaanvaardbaar dat Leterme "de Europese Commissie beliegt''.

België, Nederland en Luxemburg besloten eind september ruim 11 miljard euro te pompen in het noodlijdende Fortis. Kroes moet als eurocommissaris beoordelen of hierbij sprake was van verboden staatssteun.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.