Home

Achtergrond 444 x bekeken 5 reacties

‘Begin januari gesext BWB-sperma’

CR-Delta zal op zijn laatst begin januari gesext sperma van BWB-stieren uitleveren. Dat stelde CRV-voorzitter Hans Huijbers zaterdag tijdens de najaarsbijeenkomst van het Belgisch Witblauw stamboek in Maarsbergen.

CRV levert BWB-sperma van het KI-station in het Belgische Ciney. De stieren zijn eigendom van de Belgian Blue Group, waarin CRV een minderheidsbelang heeft. Bij de vorming van BBG is vastgelegd dat de stieren gehuisvest moeten blijven op het station in Ciney.

"Omdat we daar geen seconde bij hebben stilgestaan zijn we destijds akkoord gegaan met die bepaling’’, aldus Huijbers. "Die loopt ons bij de scheiding van sperma voor de voeten. De Waalse partner lijkt eraan mee te werken enkele stieren over te plaatsen naar Nederland om levering van gescheiden sperma mogelijk te maken.’’ Vanwege de verplichte quarantaine bij import van stieren is het dan al snel januari voor sperma uitgeleverd kan worden.

CRV is ondertussen ook in gesprek met het ministerie van LNV om import van vers sperma voor scheiding mogelijk te maken. Volgens Huijbers werkt LNV voluit mee om dat mogelijk te maken. "Daarbij zullen we een helicopter inschakelen om vier of vijf sprongen in een keer zo snel mogelijk naar Deventer te brengen waar de scheiding plaatsvindt.’’ Vervoer door de lucht is sneller, waardoor er minder kwaliteitsverlies van het verse sperma ontstaat.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Veehouder

  Bij een levende stier hebben staan heb je helemaal geen kwaliteitsverlies. Gaat de inseminator ook door de lucht vliegen om sperma in te brengen????

 • no-profile-image

  m.s.beastly

  wat is de veehouderij toch een smerig pervers bedrijf. dat jullie dit nog een normale conversatie vinden. hoe diep kan je zakken. het is bekend dat het een genetische afwijking is dat deze dieren een extreme vorm van spierhypertrofie hebben. hun hart en gewrichten kunnen amper het gewicht dragen. als een volwassen gemeste stier omvalt kan hij niet meer op eigen kracht opstaan. ik heb het zelf gezien op de veemarkt in den Bosch destijds. En de handelaar maar met een stok op het arme beest slaan. de dierenarts stond erbij en keek ernaar.

 • no-profile-image

  HANDELAAR

  WAT WORDT ER DAN VERKOCHT? "MANNELIJK OF VROUWELIJK" SPERMA? ER IS NATUURLIJK VEEL MEER VRAAG NAAR MANNELIJK........

 • no-profile-image

  Geert

  zelf 1 keer gezien... ik zie ook wel eens wat. Ik had dat beest mee genomen en lekker in bed gelegd en er naast gekropen!!!

 • no-profile-image

  bezorgde boer

  met het inzetten van een helikopter voor het vervoer van vers stierenzaad,
  is het transport wellicht veel vlotter
  en op bestemming heel snel.
  Maar uwer kosten worden wel hoger kameraad!
  Kan het allemaal nog zotter?
  De boer betaald da zeker wel?

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.