Home

Achtergrond 191 x bekeken

Bedrijvenplatform voor gewasgezondheid opgezet

CropEye werkt sindskort samen met ongeveer twintig teeltbedrijven in de vereniging Fytal. Met deze groep wordt een meetmethode gewerkt die al in een vroeg stadium aangeeft dat het gewas risico’s loopt.

Het project wordt voor vijftig procent mogelijk gemaakt mede door het Productschap Tuinbouw. In november gaan de circa twintig bedrijven met tomaat, roos en chrysant van start met proeven. Ook andere geïnteresseerde bedrijven kunnen zich nog aanmelden bij CropEye.

De nieuw ontwikkelde meetmethode moet robuust, betrouwbaar en betaalbaar zijn. Bovendien mag de meting niets met de plant doen. Uiteindelijk zien de bedrijven de meetmethode als een instrument dat aangeeft of de plant zich goed voelt. Zo niet, dan moet de nieuwe methode aangeven of het risico uit de hoek komt van voeding, water en klimaat of dat de bedreiging van biologische oorsprong is. Daarna kan verdere diagnostiek plaatsvinden. De meetmethode zal een belangrijke bijdrage leveren aan risicomanagement in de kas.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.