Home

Achtergrond 2 reacties

Barack Obama wint verkiezingen VS

De tot president gekozen Democraat Barack Obama heeft woensdag zijn uitzinnige aanhang in Chicago toegesproken.

Obama zei dat de verkiezingsoverwinning ”jullie overwinning is”. Hij zei dat ”verandering naar Amerika is gekomen” om de natie te hervormen.
”Als er iemand is die nog altijd twijfelt of Amerika een plek is waar alles mogelijk is, die zich nog altijd afvraagt of de droom van onze grondleggers leeft in onze tijd, die nog vraagtekens zet bij de kracht van onze democratie: Vanavond heeft u antwoord”, zei Obama.

Hij zei dat het antwoord is gekomen met het ongekende aantal mensen dat bij scholen en kerken in de rij stond om te gaan stemmen. Obama wees erop dat de mensen daarvoor drie tot vier uur in de rij stonden en dat onder hen velen waren die dat voor het eerst deden.

”Het antwoord is gegeven door jong en oud, rijk en arm, Democraat en Republikein, zwart, blank, hispanic, Aziaat, inheemse Amerikaan, homo, hetero, gehandicapte en niet-gehandicapte. ”We zijn de Verenigde Staten van Amerika en zullen dat altijd zijn”, aldus de Democraat.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Rinie

  Wij zijn allen één, inderdaad, president Obama. Daar moeten wij als hele mensheid voor gaan. Alleen zo ontstaat tenslotte vrede. Het verlangen van elk mens. Na 11 september 2001 wordt dit de nieuwe mijlpaal in de geschiedenis!

 • no-profile-image

  bartlema

  Een prachtig voorbeeld van strategisch en innovatief campagnevoeren met een indrukwekkend resultaat : een meerderheid van de bevolking steunt een partij die streeft naar verandering. Dat belooft veel voor de wereldvrede als deze partij daar net zo doelgericht en innovatief voor aan het werk gaat.
  Laat nu de Europese burgers ook zo'n massaal signaal geven !

Of registreer je om te kunnen reageren.