Home

Achtergrond 190 x bekeken

Balkenende praat met Bill Clinton over klimaat

Premier Jan Peter Balkenende heeft vanmiddag op Rotterdam Airport een kort gesprek gevoerd met voormalig president van de Verenigde Staten Bill Clinton.

Volgens een woordvoerder van de premier ging het onder meer over het klimaat.

De heren hadden oorspronkelijk een afspraak op vrijdag, maar die zou niet doorgaan omdat Balkenende toch nog was uitgenodigd om een top over de financiële crisis in Washington bij te wonen. Dat ze elkaar alsnog troffen op de luchthaven was puur toeval.

De premier werd eerder deze week uitgenodigd door de Franse president om zaterdag aanwezig te zijn bij de top van de G-20, de negentien belangrijkste economieën in de wereld en de Europese Unie. Bill Clinton is in Nederland in verband met een activiteit van de Clinton Foundation, die wereldleiders bijeenbrengt in de strijd tegen de klimaatverandering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.