Home

Achtergrond

Balkenende bepleit actie tegen risico's banken

Premier Jan Peter Balkenende en vicepremier Wouter Bos bepleiten vandaag in de krant Financial Times Deutschland een reeks maatregelen om een nieuwe financiële crisis te voorkomen.

Ze willen onder meer dat de financiële sector salarissen voortaan laat goedkeuren door de toezichthoudende instanties, zoals de DNB.
De bedrijven moeten ook een risicomanager met vetorecht in het bestuur opnemen om onder meer buitensporige risico's te voorkomen. Als de maatregelen niet helpen, overwegen Balkenende en Bos een clausule in te voeren om bonussen te kunnen laten terugbetalen.

De bewindslieden schrijven in het ingezonden artikel ook dat de EU-landen versneld moeten werken aan de integratie van het toezicht en crisismanagement in de financiële sector. Ook willen ze het Internationaal Monetair Fonds (IMF) versterken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.