Home

Achtergrond 167 x bekeken

Balkenende: Nederland doet al wat nodig is

Nederland voldoet met zijn maatregelen om de gevolgen van de financiële crisis te bezweren ruimschoots aan wat nodig is.

Dat stelt premier Jan Peter Balkenende woensdag in een eerste reactie op de voorstellen van de Europese Commissie om 200 miljard euro uit te trekken om de in zwaar weer verkerende economie uit het slop te trekken. De lidstaten van de Europese Unie zouden 170 miljard moeten ophoesten.

Balkenende wijst erop dat het kabinet afgelopen vrijdag een steunpakket heeft gepresenteerd waarmee het bedrijfsleven wordt geholpen om miljarden euro's te kunnen investeren. Daarnaast is op Prinsjesdag al geld vrijgemaakt om de koopkracht van burgers te ondersteunen en zijn financiële instellingen geholpen.

De premier benadrukt verder dat de Europese begrotingsregels overeind blijven. Lidstaten die door de uitzonderlijke situatie met hun begrotingstekort over de maximaal toegestane grens van 3 procent gaan, moeten maatregelen nemen om zo snel mogelijk weer binnen de Europese afspraken te vallen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.