Home

Achtergrond 202 x bekeken

Associated British Foods koopt Spaanse suikerfabriek

Associated British Foods (ABF), het moederbedrijf van British Sugar, gaat het Spaanse suikerbedrijf Azucarera Ebro overnemen van Ebro Puleva.

ABF meldt dat het in principe overeenstemming heeft bereikt met Ebro Puleva. Azucarera Ebro is met een marktaandeel van 50 procent de grootste suikerfabrikant op het Iberisch schiereiland. Het bedrijf maakt zowel industriële als consumentensuiker in verschillende vormen en formaten. Het bedrijf realiseerde vorig jaar een omzet van 621 miljoen euro en een winst van 48 miljoen.

Het Spaanse bedrijf komt onder één paraplu met British Sugar. Met een productie van 4 miljoen ton wordt het de op een na grootste suikerfabrikant ter wereld met vestigingen in Groot-Brittannië, Polen, China en Zuid-Afrika. British Sugar realiseerde in het afgelopen boekjaar een omzet van ruim 1,5 miljard euro.

Eerder werd gemeld dat het Franse Tereos belangstelling had voor Azucarera Ebro. Ook Nordzucker en Südzucker toonden interesse in het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.