Home

Achtergrond

Artsen vrezen meer doden door inenting

Grootschalige inenting tegen baarmoederhalskanker kan er juist toe leiden dat meer vrouwen aan de ziekte overlijden.

Dat stelt het Nederlands Huisartsengenootschap NHG in het blad Medisch Contact. De artsen vrezen dat vrouwen zich door de vaccinatie nooit meer zullen laten controleren waardoor de ziekte alsnog de kop kan opsteken.

Minister Ab Klink van Volksgezondheid besloot enige maanden geleden dat vanaf september 2009 alle meisjes van twaalf jaar ingeënt kunnen worden tegen baarmoederhalskanker.

Het vaccin is actief tegen 70 procent van de virussen. De artsen zijn bang dat vrouwen straks geen gebruik meer zullen maken van bevolkingsonderzoek waardoor de ziekte pas veel te laat kan worden vastgesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.