Home

Achtergrond 193 x bekeken

Anheuser Busch-Inbev geeft nieuwe aandelen uit

Bierbrouwer Inbev geeft ruim 986 miljoen nieuwe aandelen uit om een deel van de overname van de Amerikaanse brouwer Anheuser Busch te financieren.

Dat maakte de brouwer, onder de nieuwe naam Anheuser Busch-Inbev, vandaag bekend. Het Belgisch-Braziliaanse Inbev rondde de overname van de Amerikaanse brouwer vorige week definitief af. Het verwacht met de aandelenemissie 6,36 miljard euro op te kunnen halen. De overname van de producent van Budweiser kost in totaal ongeveer 52 miljard dollar (41,3 miljard euro).

De aandelenemissie werd vorige maand vanwege de moeilijke marktomstandigheden nog afgeblazen. De nieuwe aandelen worden voor 6,45 euro per stuk op de markt gebracht. Bestaande aandeelhouders van beide brouwers kunnen vijf oude aandelen inwisselen voor acht nieuwe.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.