Home

Achtergrond

Amsterdam moet duurzame hotels krijgen

Amsterdamse hotels moeten de duurzaamste worden van Europa.

Daartoe ondertekenen een aantal ondernemers samen met stadsdeel Centrum en het keurmerk Green Key vrijdag een overeenkomst. De ondernemers geven hiermee aan dat zij de komende twee jaar 5 tot 15 procent op energie en waterverbruik besparen.

Dat maakte Green Key vandaag bekend. Het convenant vloeit voort uit een proefperiode waaraan vijftien hotels in de binnenstad hebben meegedaan. Amsterdam moet hiermee de toon zetten als het gaat om duurzaam ondernemen in de toerismebranche, aldus het miliekeurmerk.

De deelnemende hotelondernemers wijzen hun management, personeel en gasten verder op de wijze waarop zij een bijdrage kunnen leveren aan het milieu. Amsterdam telt volgens Green Key 350 hotels met meer dan 18.000 kamers. Daarmee is deze bedrijfsgroep een van de grote gebruikers van water en energie. Bovendien produceren hotels veel afval.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.