Home

Achtergrond

Amsterdam door de knieën voor Wallen-ondernemer

De gemeente Amsterdam heeft een gevoelige nederlaag geleden in haar strijd tegen seksondernemers op de Wallen.

Zij beschuldigde Nathalie Venekamp er anderhalf jaar lang van dat haar bedrijf zich mogelijk schuldig maakt aan criminele activiteiten. In een vorige week verstuurde brief moet de hoofdstad echter toegeven dat dat onterecht was.

Venekamp exploiteert zeven panden met prostitutieramen. Volgens haar liet Amsterdam begin 2007 weten haar vergunning in te willen trekken. Uit onderzoek zou blijken dat die mogelijk werd misbruikt voor malafide praktijken. Haar vader en ex-partner zouden contacten hebben met de Amsterdamse onderwereld.

Amsterdam moet die beschuldigingen nu terugnemen. Dat gebeurt na flink wat juridisch gesteggel en nieuw onderzoek dat uitwees dat de aantijgingen helemaal geen hout sneden.

De nederlaag tegen Venekamp is een gevoelige omdat zij de laatste ondernemer is die nog prostitutiepanden exploiteert op het Oudekerksplein. De hoofdstad wil daar juist alle ramen sluiten. Dat is een van de speerpunten van het plan om het aantal seksbedrijven op de Wallen terug te dringen. Om dat te bereiken, trekt Amsterdam vergunningen in en koopt ze prostitutiepanden op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.