Home

Achtergrond 145 x bekeken 1 reactie

Allochtonen kloppen sneller weer aan bij CWI

Niet-westerse allochtonen behoren tot de groep die het minste baat heeft bij een uitzendbaan als opstap voor een vaste baan.

Ze staan na dertig maanden sneller dan gemiddeld weer als werkzoekenden op de stoep bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Dat concludeert onderzoeker Arjan Heyma van de Stichting voor Economisch Onderzoek (SEO).

"Dat is ongeacht onder meer opleidingsniveau'', aldus Heyma op een dinsdag gehouden congres over achterstandsgroepen en de rol van de uitzendsector. Heyma keek naar het succes van een uitzendbaan als opstap naar een direct dienstverband bij een bedrijf voor achterstandsgroepen als vrouwen, ouderen en langdurig werklozen.

De conclusies zijn getrokken op basis van een breder onderzoek dat eerder dit jaar door Heyma gepresenteerd werd. Het onderzoek werd gedaan in opdracht van het CWI en de brancheorganisatie voor uitzenders ABU.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    zo raakt het CWI niet zonder werk

Of registreer je om te kunnen reageren.