Home

Achtergrond

Algenpionier mikt op kassen in Westland

Het algenontwikkelingsbedrijf Algaelink wil op grote schaal algen gaan kweken in Westlandse kassen.

Het bedrijf wil hiervoor kassen huren van tuinders. Dat zegt Henk Keilman, directeur van investeringsmaatschappij RIG Investments. Algaelink heeft nu een kleine opstelling in Roosendaal, maar denkt dat er toekomst is voor algenteelt in kassen in Nederland. Met de algenproductie verwacht Keilman een duurzaam alternatief te kunnen aanboren voor fossiele brandstoffen. Bij een olieprijs van 120 dollar per vat komt deze brandstof in beeld als alternatief. "Algen zijn superefficiënt; je kunt ze iedere 24 uur oogsten", zegt Keilman in dagblad De Pers.

Op dit moment staat een proefopstelling in China op een areaal van een halve hectare. "Als de kinderziektes eruit zijn, breiden we daar uit naar 100 tot 150 hectare."

Of registreer je om te kunnen reageren.