Home

Achtergrond 312 x bekeken 9 reacties

Aldi verlaagt melkprijzen

Supermarktketen Aldi verlaagt de prijs voor een pakket zuivelproducten, waaronder verse halfvolle melk.

De prijs zakt vier cent van 53 naar 49 cent, blijkt uit het Agrarisch Dagblad Prijsonderzoek. Eerdere prijsverlagingen van de prijsvechter werden breed opgevolgd door andere supermarktketens. Prijsdruk door concurrentie zet extra druk op contractonderhandelingen met zuivelbedrijven.

Naast halfvolle melk verlaagt Aldi de prijs van het pakket houdbare melk, slagroom, roomboter, koffiemelk en crème fraiche. De zuivelproducten worden verkocht onder het label Milsani.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  melk

  ik hoop niet dat er nog boeren zijn die nog van de aldy eten . en die fusie maak je niet druk het word echt niet beter van handel is een spelletje van vraag en aanbod en aanbod is er zat en daar doen we met ze allen aan mee . een systeem zoals in canada zou mooi zijn maar zo heeft iedereen een eigen idee

 • no-profile-image

  boertje

  aldi koopt zeker bij nde spotmarkt en die is harder gezakt dus de aldi verdint er nog steeds aan

 • no-profile-image

  Gert

  Gert, ook na een volledige fusie kan de nederlandse melkindustrie echt geen vuist maken tegen het grootwinkelbedrijf, als je dat nog steeds niet in de gaten hebt dan ben je toch wel erg slechtsient en ook slechthoors!

 • no-profile-image

  Stadsboer

  Gaat DDB nu ook inzien dat actievoeren geen zin heeft. Blokkeren we de Aldi, krijgen we gelijk. Twee dagen later is Aldi de toezegging al weer vergeten en verlaagt toch de prijzen. Tot de tijd dat er een structureel tekort is aan voedingsmiddelen kunnen we niet anders dan kostprijs verlaging. Anti-cyclisch investeren hoort hierbij.
  Zolang Europa-breed het quotum niet vol gemolken wordt kan quotumverruiming geen kwaad. De potentie om meer melk op de markt te brengen is er nu ook. Een quotumverruiming verlaagt de kostprijs direct en indirect (vaste kosten verdelen over meer melk, quotumprijs daalt).

 • no-profile-image

  gert

  en de NMA maar treuzelen met goedkeuring van de fusie van FF en Campina,zo kunnen de boeren nooit een vuist maken tegen de macht van de supers,de boeren zijn de verschoppelingen van de EU

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Neuzelaar, juist als de prijzen onder druk staan is het het moment om te investeren. Je investeerst dan niet in gebakken lucht zoals het afgelopen jaar (o.a. metaal en houtprijzen zijn 10-tallen procenten gezakt en aannemers konden bijna rekenen wat ze wilden) en tegen de tijd dat je klaar bent gaat het weer beter. In de goede tijden moet je je kop niet gek laten maken, maar rustig blijven en gewoon geld verdienen en reserveren. Kortom, probeer anticyclus te investeren, maar hier heb je wel lef voor nodig.

 • no-profile-image

  asdenbraber

  het is nog erger met die melkprijs van de Aldi als je weet dat bijna alle verse zuivel wordt ingevoerd uit Duitsland en Belgie. Schijnt toch nog steeds lucratief te zijn.Mijn advies, ben je op enige manier betrokken bij de Nederlandse melkveehouderij of zuivelindustrie. koop dan zeker geen verse zuivel bij Aldi, want je ondermijnt je eigen positie

 • no-profile-image

  dhr. neuzelaar.

  met verlaging van de melkprijzen gaat de boer ook minder investeren!! net als bij andere ondernemers op dit moment. de groei in de landbouw stagneerd.

 • no-profile-image

  Bosma

  reken er maar op dat de melkprijs weer een drukker omlaag krijgt .
  Maar de boeren zouden geen boeren zijn als ze ook deze keer van geen wijken willen weten, maar het blijft zorgelijk hoe ze met de sector om gaan.
  tot de dag dat de burger honger zal krijgen "en dan is het telaat".

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.