Home

Achtergrond

Albert Heijn begint proef met kleine winkels

Supermarktketen Albert Heijn begint volgende week met het testen van een nieuwe winkelformule voor kleine vestigingen.

Drie nieuwe winkels met een vloeroppervlakte die kleiner is dan 600 vierkante meter bijten het spits af. Op een later tijdstip opent Albert Heijn twee andere filialen.

In de nieuwe formule worden de producten niet duurder. "Het is duidelijk geen AH To Go'', zei directievoorzitter Dick Boer vandaag. In de nieuwe winkels zullen net als de andere winkels verse producten een prominente rol krijgen. Hoe lang Albert Heijn de nieuwe formule wil testen, wilde Boer niet zeggen.

Albert Heijn heeft het afgelopen jaar flink aan de filialen gesleuteld. Na een uitvoerige test worden de ervoor geschikte vestigingen (om)gebouwd volgens de Doorbraak-formule voor de zogeheten grotere (wijk)winkels. Ook de overgenomen C1000-winkels zijn volgens dit principe omgetoverd. Ook slijterijketen Gall & Gall, dat ook tot de inboedel van het moederconcern Ahold behoort, heeft een metamorfose ondergaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.