Home

Achtergrond 595 x bekeken

Agrotechniek overweegt organisatie grote landbouwbeurs

De Federatie Agrotechniek overweegt net als vroeger een tweejaarlijkse landbouwbeurs te organiseren.

Dat zegt Gerrit Wijers, directeur van de Federatie Agrotechniek, de belangrijkste opdrachtgever van de AgroVak, die van 9 tot 12 december plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch.

Mogelijk vindt de beurs deels buiten plaats, met demonstraties. In 2004 werd door Amsterdam Rai en de Federatie Agrotechniek besloten de grootschalige LandbouwRai af te schaffen. De kosten die standhouders maken voor het jaarlijks organiseren van een kleinere beurs, de ene keer in Leeuwarden, dan weer in Den Bosch, vallen echter tegen.

Op de laatste ledenraadvergadering vroegen leden van de Federatie Agrotechniek om de haalbaarheid van het heroprichten van de Landbouw Rai te onderzoeken. De laatst georganiseerde LandbouwRai trok 55.000 bezoekers. De jaarlijkse AgroVak trekt 40.000 bezoekers.

De komende editie van de AgroVak staat er volgens Willem Bierema van Amsterdam Rai goed voor. "We hebben een wachtlijst voor standhouders en ook het openingscongres is vol huis. Een behoorlijke prestatie gezien de economische omstandigheden."

Of registreer je om te kunnen reageren.