Home

Achtergrond

Agrarische industrie in Frankrijk draait minder

De Franse agrarische industrie ziet haar activiteiten verder inzakken.

In de vlees-, dranken- en bakkerijsector is sprake van een afname. Andere sectoren zien hun groei afremmen.

De werkgelegenheid in de agrarische industrie is in het jaar tot begin juli met 5.200 arbeidsplaatsen verminderd, waarmee de sector aan 549.000 mensen werk biedt. De industriele verwerking van groente en fruit in Frankrijk zag de productie in de eerste jaarhelft met bijna 8 procent zakken.

Volgens de infodienst Agreste is dat te wijten aan de slechtere gang van zaken bij vruchtendranken. In de graanverwerkende sector liep de productie met 5,7 procent terug, terwijl de vleesindustrie 1 procent moest inleveren. In de zuivelsector is nog sprake van een groei met 2,2 procent maar dat is minder dan eerder.

Of registreer je om te kunnen reageren.