Home

Achtergrond 125 x bekeken

Actie bij begin congres GroenLinks

Ongeveer twintig actievoerders van de nationalistische vereniging Voorpost hebben vanochtend bij het begin van het congres van GroenLinks in Tilburg gedemonstreerd.

De deelnemers voerden bij de ingang van popzaal 013 actie tegen links geweld. Aanleiding voor de demonstratie is het onthulde actieverleden van voormalig Tweede Kamerlid Wijnand Duyvendak. Hij verliet het parlement begin september nadat in hij opspraak was geraakt wegens zijn betrokkenheid bij een inbraak bij het ministerie van Economische Zaken in 1985.

De actievoerders kregen Duyvendak niet te zien. De prominente partijleden kwamen de zaal onder politiebegeleiding via een achteringang binnen. GroenLinks viert in Tilburg haar 18e verjaardag en presenteert een nieuw logo en het nieuwe partijmotto 'Zin in de toekomst'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.