Home

Achtergrond 175 x bekeken 1 reactie

'Acht op tien Nederlanders geeft aan goed doel'

Acht op de tien (84 procent) Nederlanders geeft jaarlijks gemiddeld honderd euro aan goede doelen.

Dit blijkt uit onderzoek onder duizend Nederlanders. Twee derde van de Nederlanders (66 procent) geeft een bedrag tot 50 euro. Vrouwen geven vaker geld aan goede doelen dan mannen (88 tegen 81 procent). Een kwart van de jongeren tot 25 jaar is bereid één procent van het salaris af te staan, van de 45-plussers is dat slechts 11 procent.

Het onderzoek is verricht in opdracht van Wings of Support, een initiatief van het personeel van KLM en Martinair. De organisatie steunt in 34 verschillende landen projecten op het gebied van medische verzorging, opvang van kinderen, onderwijs en voedselvoorziening.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Johan

    Dit is op zich een prima ontwikkeling en bewijst dat de dwangmatige hulpverlening van de regering ongefundeerd is. Mensen geven vrijwillig en dan moet de overheid terugtreden en zich beperken tot noodhulp zodat de miljarden belastinggelden in Nederland besteed kunnen worden aan onderwijs en veiligheid

Of registreer je om te kunnen reageren.