Home

Achtergrond 173 x bekeken

ANWB geeft spitsalarm af

De ANWB geeft een spitsalarm af voor morgenochtend.

Reden is de verwachting van het KNMI dat er maandagochtend nog af en toe wat sneeuw gaat vallen. Daardoor staat er naar verwachting meer dan 500 kilometer file in het land. Dat maakte een woordvoerder vanavond bekend.

Met het spitsalarm waarschuwt de ANWB automobilisten voor een extreem zware ochtendspits. De organisatie vraagt hen hun rijgedrag aan te passen. Vooralsnog verzoekt zij reizigers niet de auto te laten staan. Het is voor het eerst dat de ANWB een spitsalarm afgeeft.

Een woordvoerder van het KNMI laat weten dat het maandagochtend vooral in de Randstad en in het zuiden van het land gaat sneeuwen. Het gaat om regenachtige neerslag. Naar verwachting valt er een centimeter of twee. Dat is minder dan er vandaag viel.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.