Home

Achtergrond

AB Foods ziet winst slinken door suikerhervormingen

De winst van AB Foods is tot 13 september 3,3 procent gedaald tot 357 miljoen pond (440 miljoen euro), vooral door ontslagregelingen in Australië en lagere opbrengsten voor de suikerdivisie.

Het Britse voedingsmiddelenconcern leed onder de Europese hervormingen.

De producent van onder meer Kingsmill brood, maisolie, thee en suikergoed zag de omzet met 21 procent stijgen tot 8,2 miljard pond (10 miljard euro). Volgens bestuursvoorzitter George Weston is het concern goed gepositioneerd om de nakende recessie het hoofd te bieden.

De tegenvallers waren volgens Weston vooral van tijdelijke aard: het ontslaan van duizenden werknemers in Australië na de overname van KR Castlemain, een lokale vleesproducent. De suikerprijs daalde bovendien, iets waar alle suikerproducenten mee te maken hebben.

Bankanalisten reageerden gemiddeld weinig enthousiast op de cijfers. Op jaarbasis verliezen voedingsmiddelenconcerns als Unilever en General Mills net als AB Foods enkele tientallen procenten aan beurswaarde.

Of registreer je om te kunnen reageren.