Home

Achtergrond

Zuid-Sudan staakt jacht op vrouwen in strakke jeans

Vrouwen in het zuiden van Sudan kunnen sinds vandaag weer met een gerust hart een strakke broek dragen.

President Salva Kiir van de semiautonome regio heeft een einde gemaakt aan politieacties waarbij sexy geklede dames de afgelopen week werden gearresteerd.

Volgens de politie behoren de vrouwen tot jeugdbendes die de rust verstoren door consumptie van alcohol, betrokkenheid bij geweld en schending van de eerbaarheid. Alleen zondag al werden 35 vrouwen aangehouden, waarbij de politie weinig zachtzinnig te werk ging. Maandag werden ze weer vrijgelaten, zonder dat een aanklacht tegen hen was ingediend. De president laat het optreden van de politie onderzoeken.

Zuid-Sudan heeft een semiautonome status sinds het einde van een twee decennia durende burgeroorlog in 2005. In het gebied, dat overwegend wordt bewoond door christenen, gelden minder strenge kledingcodes dan in het islamitische noorden van het Afrikaanse land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.