Home

Achtergrond

Ziektekostenverzekering in Afrika breidt uit

Het Nederlandse Health Insurance Fund (HIF) heeft de afgelopen week toestemming gekregen van minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) om een deel van zijn subsidie te gebruiken voor de invoering van een ziektekostenverzekering voor 70.000 Tanzaniaanse koffieboeren en ontvangers van microkredieten.

Dat heeft Onno Schellekens, een van de initiatiefnemers van HIF, vandaag gezegd. Hij hoopt dat de Tanzaniaanse regering binnenkort akkoord gaat met het plan, waarbij een lokale verzekeraar betrokken is. Ook de Verenigde Staten en het Global Fund betalen mee. Het is de bedoeling dat de Tanzaniaanse regering over vijf jaar de helft van de verzekering betaalt en dat werkgevers en werknemers de rest opbrengen.

Volgende week hoopt HIF ook een contract van 6 miljoen dollar (4,67 miljoen euro) te sluiten met de Wereldbank om ongeveer 15.000 medewerkers van ICT-bedrijfjesin het Nigeriaanse Lagos aan een basisverzekering te helpen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.