Home

Achtergrond

ZON laat product ophalen bij telers

ZON Fruit & Vegetables gaat al het product van haar leden op vaste tijden ophalen van het productiebedrijf.

De afzetorganisatie voert dit collectietransport in om product constant beschikbaar te hebben voor afnemende retailorganisaties en verpakkingsbedrijf.

Dat verhoogt de leveringsbetrouwbaarheid en beschikbaarheid van product, denkt ZON. Een proef met collectietransport met asperges tijdens het afgelopen seizoen, leidde bij zowel telers als kopers tot enthousiaste reacties. Het product was vroeg beschikbaar en direct leverbaar. De pilot was mede aanleiding voor ZON te besluiten tot invoering van collectietransport voor álle telers.

De invoering van collectief transport per 1 januari biedt de afzetorganisatie ook kostenvoordelen op. De transporttaak wordt uitbesteed aan logistiek dienstverleners. Het collectief transport zorgt straks voor een betere productstroom voor het sorteer- en verpakkingscentrum op Fresh Parc Venlo.

Of registreer je om te kunnen reageren.