Home

Achtergrond 193 x bekeken

Winnaars ’alternatieve Nobelprijs’ bekendgemaakt

In de Zweedse hoofdstad Stockholm zijn de winnaars van de Right Livelihood Award, de alternatieve Nobelprijs, bekendgemaakt.

De onderscheidingen gaan naar de Duitse gynaecologe van hulporganisatie medica mondiale en de Amerikaanse journaliste Amy Goodman van het radio- en televisieprogramma Democracy Now!

Ook de Somalische mensenrechtenactiviste Asha Hagi en het Indiase echtpaar Krishnammal en Sankaralingam Jagannathan van organisatie Land voor de Vrijheid van Boeren (Lafti) gingen met een deel van de in totaal 2 miljoen Zweedse kronen (220.000 euro) naar huis.

De Right Livelihood Award wordt sinds 1980 uitgereikt. Het prijzengeld is afkomstig van een stichting die is opgericht door de Duits-Zweedse miljonair Jakob von Uexküll. Hij wil goede werken belonen die naar zijn overtuiging bij de toekenning van de echte Nobelprijs over het hoofd worden gezien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.