Home

Achtergrond 146 x bekeken

Wespen leggen operaties ziekenhuis stil

Door de ontdekking van wespen in vier van de twaalf operatiekamers van ziekenhuis Weezenlanden van de Isala klinieken in Zwolle zijn donderdag elf operaties uitgesteld.

In de muren van het complex bleek een wespennest te zitten, meldde een woordvoerster vandaag.

Donderdag zijn de operatiekamers tijdelijk buiten gebruik genomen. "Een deel van de buitenmuur is weggehaald, waarna het nest kon worden verwijderd. De operaties kunnen vanaf nu gewoon weer doorgaan.''

Voor de patiënten die donderdag een operatie zouden ondergaan, wordt een oplossing gezocht. "Een aantal van hen is elders behandeld. De gezondheid van de patiënten is niet in gevaar geweest.'' Vermoedelijk zijn de wespen door het luchtbehandelingkanaal naar binnen gekomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.